Nålrädd?


Alternativ?
Ja, det finns faktiskt! Man behöver inte använda nålar!
Diagnosen är densamma, och efter den bestäms vilken behandling som skulle fungera bäst.
Här kommer lite olika alternativ!

Akupressur - samma läror och insikter ligger till grund för både akupunktur och akupressur, punkterna är identiska, men akupunkturen är mer effektiv eftersom behandlingen går djupare med nålarna. Vid akupressur bearbetar man punkterna med händerna istället. Behandlingen regleras efter patientens upplevelse och önskemål.

Gua Sha - används vid husbehov i Kina. Man skrapar med ett verktyg över huden för att lösa upp blodstagnationer och slaggprodukter. Det resulterar i mikroblödningar under huden, en rodnad som försvinner inom några dagar. Låter ont men är ganska sövande.

Moxa - rekommenderas vid behandling av sjukdomar som orsakats av kyla och fuktighet. Det går ut på att man värmer vissa ställen på kroppen, med hjälp av stavar eller koner gjorda av gråbo, eller med hjälp av en moxalampa. Man värmer bara, inte bränner. Moxa är väldigt stärkande och används på svaga personer med nedsatt immunförsvar.

Koppning - med hjälp av koppar av glas eller silikon stimulerar man flödet av energi och blod i området under koppen. Behandlingen är smärtfri, känns som man blir lite "massagenypen".

Inom öronakupunkturen används kulplåster, små frön, som komplement till nålarna. De kan sitta kvar under flera dagar och stimulera punkter i örat.

I kinesisk medicin liknas människokroppen vid en trädgård och läkaren vid en trädgårdsmästare som ser till att jordmånen är i balans och att trädgården blomstrar. En skolmedicinsk läkare jämförs snarare med en mekaniker som justerar och eventuellt byter ut reservdelar.